Start stichting 25 juni 2021

Het idee voor onze stichting Maatschapgeluk is zo’n 2 jaar geleden ontstaan. Eind 2020 trokken we onze stoute schoenen aan en hebben we (Femke, Madelon en Marleen) als collega sociaal ondernemers de daad bij het woord gevoegd. We gingen aan de slag met onze plannen, zochten naar RvT – leden en vroegen de lokale notaris om hulp.

25 juni 2021 zijn we officieel gestart met onze activiteiten door het tekenen van onze statuten. Notaris Kraayenhof uit Borculo heeft ons onbezoldigd geholpen (sponsoring) bij het opstellen van de statuten en de inschrijving als stichting. Samen met ons bestuur en onze 2 leden van de Raad van Toezicht.

Raad van Toezicht

Wij wisten dat we een ANBI – stichting wilde worden dus zochten we naar leden voor de Raad van Toezicht. Winst maken willen we niet, maar wel een zo groot mogelijke maatschappelijke impact.

Harry Niemeijer, algemeen directeur Elite B.V.

Tonni Wormgoor, voormalig Director shareholder Wormgoor Assurantiën & Hypotheken

Vacant: Momenteel zijn we nog zoekende naar een 3e lid voor de Raad van Toezicht.

Activiteiten tot nu toe – zie ook facebook

  • Beleidsplan verder vormgegeven
  • Onze 1e founding partner officieel verwelkomt. Elite B.V.
  • Marktverkenning gedaan
  • Website en sociale media inrichten
  • Kennismakingsgesprekken voeren met potentiële samenwerkingspartners
 
  • Start project 1: De Verhaallijn is ons eigen 1e projectidee waar we aan het begin een projectplan voor hebben gemaakt en een fondsenaanvraag voor hebben gedaan bij het Oranje Fonds. Helaas zijn we niet geselecteerd. We zijn wel voornemens om dit project, wellicht in een ietwat andere vorm.
 
  • Start project 2: Geluksverhalen ophalen (geluk kopiëren om mensen te inspireren online en via krant) – zie ook website voor de eerste geluksverhalen.
 
  • Start project 3: Skatepark Eibergen: samen met (hang)jongeren, Regiobank, Elite, jongerwerk Berkelland en vele vrijwilligers is er geld ingezameld (crowdfunding succesvol afgerond via samenvoordebuurt.nl en gemeente heeft ook nu bijgedragen), meegeholpen in planvorming en draagvlak gecreëerd voor de realisatie, waardoor plannen nu kunnen worden uitgerold en het skatepark de Maat wordt gerenoveerd.
 
  • Start project 4: Hangplek jongeren Neede: hier is begin van 2022 een start mee gemaakt. Initiatief komt vanuit zwembad Spilbroek in Neede en de hangjongeren aldaar. Men wil hier ook een mooie ontmoetingsplek realiseren voor jeugd. Er is een link met het jongerenwerk in Neede, maar nog niet voldoende draagvlak onder jeugd.
 
  • Start project 5: het Pleintje Zutphen: samen met de buurt wordt er gewerkt aan een ontmoetingsplek.
 
 

IDEE VOOR EEN ACTIVITEIT?

Neem contact met ons op via maatschapgeluk@gmail.com, via Facebook of bel 0628737845.

IN DE MEDIA

 

Link: Tubantia | Crowdfund actie geslaagd